Het perfecte badje

Kinderen zijn kwetsbaar en daarom is een goede verzorging van je kind van cruciaal belang. Omdat de kinderen een hele dag in beweging zijn, en in contact komen met allerhande verschillende producten, stoffen en vuil, is het belangrijk dat je de kwetsbare huid zo goed mogelijk verzorgd. Daarom stellen wij voor jullie even het perfect badje voor.

Voorbereiding

Maud in bad

Allereerst: Moet een baby elke dag in bad? Neen, zeker niet. Dit kan de huid uitdrogen en irriteren. In de zomer proberen wij dit wel te doen.

Zorg er ook voor dat het water lekker warm is. Wij gaan altijd uit van +- 37 ℃. Gebruik hiervoor een handige badthermometer. Een badje hoeft ook niet te lang te duren. Een tiental minuten is meestal al voldoende.

Bereid jezelf goed voor. Was je eigen handen grondig met zeep.

Zorg voor een aantal leuke speelgoedjes zodat je kind zich kan amuseren en kan wennen aan het water. Zo voelt het zich ook thuis en op zijn/haar gemak. Wij geven haar ook altijd zelf een washandje zodat ze zichzelf al een beetje kan wassen. Ook heel leuk!

Zijn ze nog heel klein, maar kunnen ze al wel rechtop zitten? Gebruik een stoeltje om ze lekker in te zetten.

Verzorging van het gezicht

Gebruik geen of niet teveel zeep voor het gezicht te wassen. Maak het gezicht nat met een licht vochtig washandje. Vergeet zeker niet om achter de oren te wassen. Daar stapelt zich veel vuil op.

Als je kind last heeft van prut in de oogjes, gebruik dan een watje of een steriel kompres met fysiologisch water om deze eerst proper te maken alvorens in bad te gaan.

De oren kan je best na het badje wassen. Pas op met wattenstaafjes! Deze kunnen het trommelvlies beschadigen en duwen het oorsmeer diepen in het oor. Reinig dus enkel de uitwendige oorschelp om te vermijden dat er een prop oorsmeer ontstaat.

Heeft je kind last van een loopneusje, kan je deze met het zachte washandje ook meteen mee afpoetsen.

Verzorging van het lichaam

Nu kan je een beetje zeep op het washandje doen en verder gaan met het verzorgen van het lichaam. Vergeet zeker de plooitjes in het nekje niet en onder de armen. Stof komt op alle plaatsen en nestelt zich graag in de huidplooien van het kind.

Verlies ook zeker de poep en geslachtsorganen van het kindje niet. Dit om uitslag te vermijden. Zorg voor voldoende rustmomentjes om te kunnen spelen. Wij laten Maud altijd zichzelf afspoelen met een emmertje, zodat ze zelf water kan scheppen en over haar armpjes gieten.

Verzorging van de haren

Daarna komen we bij de grootste uitdaging. Haren wassen moet zeker niet dagelijks gebeuren, maar wij doen dit toch om de 2 wasbeurten. Maud is absoluut geen fan van water in haar gezicht. Nu hebben we haar geleerd om een washandje voor haar ogen te houden als we haar haartjes afspoelen. Dit werkt voorlopig heel goed en er wordt een heleboel minder geklaagd. Dus misschien een goede tip voor jullie.

Afronden van het badje en afdrogen

Mundo melocton badcape cinnamonOp het einde van het badje ruimen we altijd samen het badspeelgoed op. Maud vangt dan al haar speelgoedjes, die we dan afdrogen en terug in de speeldoos steken. Zo is dit meteen opgeruimd en eindigt het bad met een leuk moment.

Daarna gaan we uit het bad. Gebruik een zachte handdoek voor het afdrogen van je kind. Probeer eens eentje van tetrastof, zoals besproken in onze vorige blog over het nut van tetradoeken.

Droog zeker goed alle hoekjes en plooitjes goed af. Alles droog? Gebruik ook een goede babylotion (zonde alcohol!). Zo blijft de huid van je kind goed gehydrateerd en lekker zacht. Ook heeft het een ontspannende werking omdat je je baby als het ware een beetje masseert. Daarnaast ruikt dit ook nog eens lekker ook!

Gebruik goede producten

Wij zweren bij de producten van Linea MammaBaby. Niet toevallig verkopen we deze daarom ook via de webshop. Daarnaast zijn er de bekendere merken Mustela en Zwitsal. Dit zijn ook zeker goed alternatieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *