Het nut van tetradoeken

Na het succes van onze blog over fopspenen (fopspeen of niet), nemen we nu een ander onmisbaar product onder de loep. Want met een pasgeboren baby kun je niet zonder tetradoeken of hydrofiele (=water aantrekkend) doeken. Deze sneldrogende doekjes komen in allerhande situaties van pas. Bovendien zijn ze super zacht en komen ze in veel verschillende, leuke kleurtjes.

Maar waarvoor gebruiken we ze nu het meest? Wij sommen de voor ons 7(+1) belangrijkste functies van de tetradoek op.

1. Als kussen

Gebruik het als (extra) hoofdkussen. Kleine kinderen geven gemakkelijk melk terug. Indien je een tetradoek op het kussen legt, moet je niet elke keer alle lakens
verversen. Je kan het ook gebruiken om op je schouder te leggen, na het drinken, in afwachting van het boertje. Geeft je baby een beetje terug? Geen erg, de tetradoek
vangt het op.

2. Als extra bescherming.

De meeste mensen hebben maar 1 (of maximum 2) beschermhoezen voor het verzorgingskussen.
Iedereen kent wel de “horrorpampers”, waar je niet weet waar eerst te beginnen met poetsen. Gebruik een tetradoek om de hoes te beschermen.  Het zal je veel was besparen!

Ben je onderweg? Gebruik de tetradoek als extra bescherming in de autostoel of gewoon als verzorgingskussen. Zo heb je altijd een propere ondergrond bij de hand.

3. Als handdoek

Mundo melocton badcape cinnamon

Een handdoek is lekker zacht, maar een tetradoek is nog veel zachter.
En, in tegenstelling tot een handdoek, wordt een tetradoek enkel maar zachter als je deze meer wast.

In ons assortiment kan je een aantal leuke badcapes vinden die volledig gemaakt zijn uit tetrastof.

4. Als bescherming

Te warm buiten voor een volwaardig dekentje, maar toch graag ingewikkeld en knusjes in de buggy? Tetrastof is luchtig en ademend.
Daardoor wordt het dus ook niet te snel warm onder de doeken. Daarnaast is het ook een bescherming tegen zon, regen of wind.
Leg de tetradoek over de buggy of kinderwagen en de doek zorgt meteen voor een verkoelende schaduw.

5. Als zakdoek

Last van een verkoudheid of een loopneusje? Of last van prut in de oogjes? Neem snel een tetradoek bij de hand om de neus of oogjes proper te maken.

6. Als knuffel en als troost

Lekker inbakeren in een tetradoekNet omdat we tetradoeken voor al het bovenstaande gebruik, worden ze door de kinderen ook gemakkelijk herkent en als vertrouwd aangevoeld.
Zo kan je zo ook laten dienst doen als knuffeldeken.
En dit moet niet noodzakelijk enkel thuis het geval zijn, maar zeker ook op verplaatsing.

Kinderen hechten zich gemakkelijk aan bepaalde producten. Maud komt nooit buiten zonder haar dekentje. Dit geeft haar troost.

Daarnaast zijn ze ook superhandig om je kind lekker warm in te bakeren. Heel veel kinderen worden hier super rustig van en slapen beter in.

7. Ze zijn gewoon gemakkelijk

Naast de 6 bovenstaande tips zijn ze ook gewoon super gemakkelijk! En super hip. Wij vertrekken nooit nog zonder. En ze nemen heel weinig plaats in. Steek ze in de verzorgingstas, onderin de buggy, of gewoon in je eigen tas. Dit wil ook zeggen dat je ze met heel veel tegelijk kan wassen 🙂 Hydrofiele doeken was je best op 90 graden.

8. EXTRA TIP: Als poetsdoek

Zijn je kinderen te oud geworden voor de doeken? Geef ze een tweede leven als poetsdoek.
Dankzij de zachte structuur van de doeken zijn ze ideaal voor het afwassen van glasoppervlaktes zoals spiegels en douchedeuren 🙂

Zijn jullie, net als wij, ook overtuigd van het nut van tetradoeken?

One thought on “Het nut van tetradoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *